Ferrer i Guàrdia, durant el seu exili a París, va entrar en contacte amb llibertàries, científiques i pedagogues partidàries d’una educació nova i en llibertat. A Barcelona, l’agost de 1901, inaugurà l’Escola Moderna, Racional i Científica. 

Durant les quatre primeres dècades del segle XX, el moviment llibertari (format per anarquistes, anarco-sindicalistes i simpatitzants) va construir un procés formatiu i educatiu radicalment revolucionari i alternatiu a la dominació de classe i a les estructures capitalistes. Des de Ferrer i Guàrdia i l’escola Moderna, passant per les escoles i docents racionalistes de sindicats de la CNT i ateus, fins a l’aposta per un ensenyament públic actiu, coeducatiu i alliberador (Escola Nova Unificada) durant la Revolució Social.

Emili Cortavitarte (Cantabria, 1952). Professor d’Història, militant de CGT i de Procés Embat. Va ser president de la fundació Salvador Seguí i Secretari General de CGT Catalunya on va desenvolupar responsabilitats a la Federació d’Ensenyament. Ha escrit a diferents llibres col·lectius sobre la transició i ha participat en documentals, conferències i divulgació del moviment llibertari.

SI VOLEU UN LLIBRE SIGNAT PER L’EMILI FEU UN BIZUM 606 915 026 DE 7,5€. RECOLLIU-LO A LA TINTORERA.

606 915 026