Nosaltres

Que és La Tintorera?

Benvingut a La Tintorera
Si estàs llegint aquest text vol dir que ets a l’ateneu popular La Tintorera. O potser vol dir que tens algun amic, familiar o conegut vingulat a l’ateneu que t’ha fet arribar aquest document. O potser d’una manera més llunyana, des d’alguna xarxa social, aquest document ha arribat a les teves mans. Tant se val. En qualsevol cas et donem la benvinguda, explicant-te aquest projecte i posant-lo a les teves mans, perque el facis teu i el transformis com vulguis.

Què és l’ateneu popular La Tintorera?
La Tintorera és un projecte, un somni, una bogeria, una aventura sense horitzó definit, un cami per explorar sense més intenció que caminar plegats i aprendre caminant.
Vindria a ser, senzillament, el desig d’un grapat de veins de Les Franqueses de crear un espai on trobar-nos, on somiar plegats, on debatre junts, on compartir inquietuts, on consumir cultura i també generar-ne.
La Tintorera és un espai per omplir amb tot allò que hi volguem construir.

 Qui som La Tintorera?

Ningú. La Tintorera no és ningú. I volem que així sigui sempre. La Tintorera és tan sols un sostre sota del qual hi passaran moltes coses. Un sostre que ens farà d’aixopluc mentre caminem junts. Avui, sota aquest sostre, ens començem a trobar, tímidament, més d’una cinquantena de veïns de Les Franqueses. Tant de bo algun dia poguem ser-ne més de cent. Avui ens hi trobem alguns veïns entusiasmats.
Gent de totes les edats. De tots els pobles del municipi. Tant de bo d’ aquí a molts anys s’hi puguin trobar uns altres. La Tintorera no som ningú. La Tintorera no és de ningú. Tot és fluîr.

Com ens organitzem?
Ens autogestionem mitjançant assemblees periòdiques, ens auto-organitzem com a amics i com a socis, ens coordinem mitjançant una junta gestora, ens autofinancem amb les quotes que acordem entre tots els socis.
I a partir d’aqui, somiem… dissenyem actes, projectes, performances, exposicions, debats. Compartim cafes entre tertúlies i prenem cerveses i vermuts carregats de filosofia.

Quins valors ens mouen?
Tal com recullen els nostres estatuts, tota gestió de l’ateneu popular La Tintorera aplica escrupulosament els valors recollits a l’ideari republicà: llibertat, fraternitat, justícia, democràcia, honradesa, màxim respecte a la diversitat i a la igualtat, garantia de drets, feminisme, ecologisme, transparència i ètica.

Què hem muntat?
Hem muntat, senzillament, un sostre, un espai buit. Amb algunes taules on trobar-nos i compartir algunes xerrades i algunes idees.. Amb un petit escenari des d’on explicar contes, cantar cançons o recitar poesia. Amb una pantalla on projectar pel-lícules.
Hem muntat un espai buit, amb tots els mitjans possibles, perque tu el puguis omplir amb el que vulguis. L’espai és teu.

Què hi passarà dins de La Tintorera?
Dins de La Tintorera hi passarà tan sols allò que tu vulguis que hi passi. Somiem que hi pugui haver cinema d’autor i també que hi sonin discs genials. Somiem que hi pugui haver vermuts musicals i actuacions musicals en directe de petit format.
Somiem que hi pugui haver debats oberts i també xerrades temàtiques.
Somiem que hi poguem parlar de llibres i també que hi poguem convidar alguna gent il-lustre que ens pugui ensenyar algunes petites coses de la vida. Somiem compartir-hi inquietuts i que les inquietuts dels altres ens facin créixer. Somiem compartir-hi cultura, i que la cultura ens faci una mica grans.

Ón és La Tintorera?
L´anteneu popular La Tintorera es un espai provisionalment situat al número 139 de la Ctra. De Ribes, a Les Franqueses del Vallès.
Es tracta d’un petit espai que ens ha servit de punt de partida per posar en marxa els motors d’aquesta aventura.
I, posats a somiar, ens agradaria que l’aventura s’anés fent més i més gran.
Si en un futur proper som uns quants més i tenim més recursos, potser ens podem
plantejar mudar-nos a un espai més gran. El temps ho dirà.
De moment ens podràs trobar en aquest indret.

La Tintorera a la butxaca
No ens podem acomiadar sense explicar-te que, en plena era de la COVID-19, ens hem vist obligats, no només a crear un espai on trobar-nos, sino també a crear un punt de trobada virtual per quan no ens poguem trobar físicament. Per això hem dissenyat l’ateneu amb l’equipament tècnic necessari per emetre en streaming molts dels actes que hi tindran lloc. De manera que no només ens trobaràs a la Ctra. de Ribes. Intentarem que molts dels events que hi farem els puguis tenir també, via streaming, al teu dispositiu, a la teva butxaca.

Perquè hauria de ser membre?

Avantatges de ser membre

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

Que cal per ser membre

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

 

 

Vols saber com ser membre?

4 + 2 =

X