Si els governs no aturen les guerres contra la gent i la terra…

la gent aturarem els governs!

Aturem les guerres

Posar les bases d’un sistema civil de defensa noviolenta és el darrer compromís de la campanya www.aturemlesguerres.cat. Esperem que aquests missatges, i el diàleg que suscitin, ens ajudin a imaginar com el podem organitzar. Esteu convidats a fer comentaris, posar exemples, plantejar dubtes i suggerir imatges il·lustratives.

Així mateix, des de les concentracions setmanals o diàries de cada població- o els grup de WhatsApp o Telegram- comentarem els missatges de la setmana per anar veient com posar les bases de les agrupacions territorials de defensa civil noviolenta.

 

La guerra a Ucraïna

La guerra a Ucraïna està esdevenint, una vegada més, una guerra mundial entre potències en un país, on la població ucraïnesa hi posa els morts i en pateix la destrucció directa, mentre que les poblacions d’altres països hi posen diners, armes, soldats, empobriment i pèrdua de drets i llibertats.

La guerra mundial a Ucraïna, si no l’aturem, pot ser l’espoleta de la guerra nuclear que relativitza totes les altres emergències. No fer res per aturar-la és la resposta més insensata davant una amenaça tan tràgica com la de jugar amb la mort de milions de persones i arriscar-nos a l’extermini. Ha arribat el moment de respondre amb contundència a l’emergència de la guerra i de l’amenaça atòmica. Si avui no som actius, demà serem radioactius?

Intervindrà

Martí Olivella i Solé

Martí Olivella i Solé

Activista social.

Va ser un dels fundadors del moviment per la pau a Catalunya a la dècada de 1970. Entre altres coses, és un ferm defensor d’una reforma monetària orientada a un sistema monetari digital i transparent, i que també contempli el control social del crèdit; ha estat un dels defensors de l’anomenada banca ètica.

Al seu moment, va formar part dels insubmisos que no van acceptar sotmetre’s al servei militar. Més tard es va especialitzar en la investigació i el disseny de nous models socials. Va ser coordinador del Centre d’Estudis Joan Bardina (1984-1989), promotor de l’enquesta mundial “Alternativa Intercultural” (1989) sobre els canvis de final de segle. Més tard va cofundar EcoConcern-Innovació Social (1990) i va col·laborar amb Agustí Chalaux; d’aquesta col·laboració va sorgir la publicació del llibre El Poder dels diners el 1992, que va rebre el premi Joaquim Xirau 1991.

Actualment, és el director de l’organització no governamental catalana Nova – Centre per a la Innovació Social.