RETORN ALS ORIGENS

Els quaderns perduts d’Antoni Gaudí (Premi Nèstor Luján de novel·la històrica)

 

Escrit per Sònia Casas Codinach

 

DIVENDRES, 17-11-23 / 19 h

RETORN ALS ORÍGENS

Antoni Gaudí i Eduard Toda són dos amics adolescents aficionats a visitar indrets històrics abandonats. Durant una d’aquestes aventures descobreixen un misteriós gravat prehistòric a les muntanyes properes al castell d’Escornalbou, una troballa que marcarà per sempre més les seves vides.
Cent cinquanta anys després, un matrimoni en crisi format per la Laia, una arqueòloga que se sent poc valorada, i l’Arnau, un geòleg atrapat pels interessos polítics i econòmics d’un projecte espinós que amenaça l’entorn natural d’Escornalbou, inicien una investigació contra rellotge que els durà a descobrir que no tan sols el misteriós gravat a la roca és un insòlit santuari astronòmic neolític sinó també que tant Toda com Gaudí el coneixien.
Inspirada en una recerca real, la novel·la ens submergeix en les apassionants biografies d’Eduard Toda, primer egiptòleg de l’Estat, i de l’arquitecte Antoni Gaudí, i ens mostra, en un relat trepidant, les connexions fascinants de la Pedrera, la Casa Batlló i el Park Güell amb un paratge molt concret del Baix Camp identificat com el possible lloc d’inspiració del genial arquitecte.

LA PRESENTACIÓ

La presentació serà una entrevista a l’autora Sònia Casas.
Al final de l’acte és podrà comprar el llibre i l’autora us el podrà signar

SÒNIA CASAS

Sònia Casas Codinach (Barcelona, 1977) és periodista i actualment dirigeix Habilis, l’editorial de continguts educatius d’Abacus. Durant quinze anys ha estat cap de redacció de la revista Sàpiens, període durant el qual va participar en diferents projectes de divulgació històrica, com ara el programa de televisió Pintant el gris o el llibre il·lustrat Els viatges de Ramon Llull. Abans d’això va ser corresponsal de Catalunya Ràdio a l’Amèrica Llatina i de la cadena CNN al Brasil. Ha publicat desenes de reportatges, articles d’opinió i entrevistes a mitjans com el Magazine de La VanguardiaDescobrir CatalunyaCuinaAltaïrLonely Planet Magazine Sàpiens mateix, on va sortir el reportatge que va inspirar Retorn als orígens, la seva primera novel·la.

EN ACABAR PODREU ADQUIRIR EXEMPLARS DEL LLIBRE (21€)

QUE L’AUTORA US SIGNARÀ